فهرست مطالب

Language Teaching Research - Volume:10 Issue: 1, Jan 2022

Iranian Journal of Language Teaching Research
Volume:10 Issue: 1, Jan 2022

  • تاریخ انتشار: 1400/12/21
  • تعداد عناوین: 11
|
  • محمد عاصف قریشی صفحات 1-17

    مطالعه حاضر، تفاوت بین دانش واژگان فراگیران عرب زبانی که سن شروع دریافت آموزش به زبان انگلیسی آنها در سطوح ابتدایی، متوسطه و عالی بود را بررسی نمود. نود دانشجوی مقطع کارشناسی ثبت نامی یکی از دانشگاه های دولتی امارات متحده عربی، در این مطالعه شرکت کردند. جمع آوری داده ها با استفاده از یک پرسشنامه اطالعات زمینه ای، یک فعالیت سنجش دامنه واژگان و یک فعالیت سنجش عمق واژگان انجام گردید. با استفاده از اطلاعات به دست آمده در پرسشنامه زمینه ای، شرکت کنندگان به زبان آموزان زودآموز، میان آموز و دیرآموز –کسانی که، به ترتیب، در سطوح ابتدایی، متوسطه و عالی به زبان انگلیسی آموزش دیده بودند- تقسیم شدند. نتایج به دست آمده تاثیر معنادار چندمتغیره سن شروع بر دامنه واژگان را نشان داد. تجزیه و تحلیل متعاقب داده ها صرفا نشان دهنده تاثیر معنادار بر اندازه واژگان بود؛ چنین تاثیری بر روی عمق واژگان مشاهده نگردید. استنباط های نظری، روش شناختی و آموزشی یافته های حاضر در این مطالعه مورد بحث و بررسی قرار گرفته اند.

  • دنا کریستاوان*، سندی فردیان سیاه، میشل پیکارد صفحات 19-36

    صقه گویی دیجیتال یک رویکرد پذیرفته شده جهانی به آموزش زبان انگلیسی است. اما در بافت آموزش انگلیسی به عنوان زبان خارجی کشور اندونزی، قصه گویی به عنوان یک رویکرد آموزشی، به ویژه توانایی آن در ایجاد پل ارتباطی بین فرهنگ بومی دانش آموزان و فرهنگ انگلیسی، چندان مورد توجه قرار نگرفته است. ما در این مطالعه، تاثیر یک پروژه روایی قصه گویی مبتنی بر فرهنگ محلی بر روی توانایی دانش آموزان دبیرستانی اندونزیایی در معناسازی در زبان انگلیسی را گزارش می نماییم. به عنوان بخشی از یک رویکرد مطالعه موردی، از روش های مختلف جمع آوری داده های کیفی، از جمله مصاحبه های گروهی متمرکز، مجلات بازاندیشی دانش آموزان، مشاهدات کلاس درس و محصول قصه گویی، استفاده کردیم. در نهایت برای تفسیر داده ها از رونویسی چندوجهی و تحلیل محتوای موضوعی استفاده شد. این مطالعه نشان میدهد که داستان دیجیتال ابزار موثری برای بیان هویت دانش آموزان و معناسازی از طریق داستانهای فرهنگ محلی آنها است. همچنین، شرکت در این فعالیت ها به بالا رفتن انگیزه دانش آموزان منجر گردید. کار مشترک گروهی به دانش آموزان در معناسازی، تمرکز بر موضوعات مرتبط با مسایل شخصی، و کاهش استرس کمک کرد و به آنها اجازه داد تا بر برقراری ارتباطات تمرکز کنند. همچنین، استفاده از فرهنگ محلی به دانش آموزان در ایجاد پلی بین عبارات و محتوای واژگانی آشنا و واژگان و محتوی فرهنگی انگلیسی کمتر شناخته شده یاری رساند و به تعامل و موفقیت بیشتر در زبان انگلیسی منجر شد. از دیدگاه عملی نیز یادگیری مبتنی بر پروژه قصه گویی به معلمان زبان انگلیسی کمک کرد تا تجربیات یادگیری واقعی و ارتباطی را در یک برنامه درسی فشرده ادغام کنند.

  • جولیا گوزمنکووا، ماریا اریکینا صفحات 37-55

    اساتید آموزش و پژوهش های معاصر در حوزه آموزش زبان انگلیسی برای اهداف دانشگاهی مدام در حال تشریح روش های جدید بهتر و ارزیابی روش های مورد استفاده فعلی در راستای تسهیل رشد علمی فراگیران هستند. مقاله حاضر، که ریشه در انگیزه محققین برای درک دشواری های فراگیران سطوح دانشگاهی در کسب بسندگی انگلیسی دانشگاهی دارد، گزینه های موجود برای آموزش انگلیسی با اهداف دانشگاهی به فراگیران را مورد بررسی قرار می دهد و نتایج یک مطالبه تجربی در بافت آموزش عالی روسیه را ارایه می نماید. تمرکز این مقاله بر تحلیل طرح های پیشنهادی پروژه های تحقیقاتی 192 دانشجو استوار است. رویکرد ارایه شده تا حد زیادی با سنت های تحلیل ژانر مطابقت دارد و برخی از ویژگی های جدید و عناصر مرسوم ژانر و محصول و فرآیند را با هم ترکیب می کند و هسته اصلی آن نیز مدل سوالزی است. نوآوری ها بر استفاده از عبارات الگویی تکرار شونده که به عنوان مجموعه ای از الگوهای ساختاری در دسته بندی های عملکردی مبتنی بر ژانر گروه بندی شده و در چارچوب طرح پیشنهادی پروژه سازماندهی گردیده اند داللت دارند. مقاله حاضر، امکان استفاده و عملیاتی سازی این روش پیچیده ارایه شده توسط نویسندگان در سنجش معیارمحور عملکرد نوشتاری فراگیران توسط ارزیاب های مستقل با استفاده از مقیاس های سنجش تحلیلی را بررسی می کند. مزایای روش مورد بحث عمدتا به بهبود سبک نگارش دانشگاهی و سازماندهی متن مربوط می شود، و اتخاذ رویکرد یادگیرنده محور به فراگیران کمک می کند تا مدل های خود را برای نوشتن گام به گام طرح های پیشنهادی پروژه های تحقیقاتی ابداع نمایند. یافته های این مطالعه میتواند در حوزه آموزش انگلیسی برای اهداف دانشگاهی در محیطهای آموزشی غیر انگلیسی کاربرد داشته باشد.

  • الهام رستمی درونکلا، باقر یعقوبی، فاطمه خونمری صفحات 57-79

    گرچه تحقیقات پیشین، کاربرد کارهای دو نفره را در یادگیری زبان انگلیسی موثر دانسته اند، برخی دیگر از مطالعات نشان داده اند که صرف انجام کارهای دو نفره بدون آگاه سازی زبان آموزان در مورد هنجار ها و اصول تعامل موثر، لزوما منجر به فرصت یادگیری مناسب و موثر نخواهد شد. در این مطالعه، ما به بررسی نقش آموزش اصول تعامل از طریق مدل سازی بر روی ساختار تعاملات زبان آموزان در طول زمان می پردازیم. در این مطالعه با بکارگیری روش مطالعه موردی، تعامالت یک زبان انگلیسی آموز با سطح زبانی متوسط با دیگر همکلاسیها در یک کلاس متعارف مورد بررسی قرار گرفت. در این واحد درسی، هر زبان آموز درهر جلسه سه بار به تعریف داستان خود می پرداخت. بیان شفاهی داستان در این کلاس به صورت گروهی ولی با مخاطبین مختلف انجام می پذیرفت. به منظور بررسی تاثیر مدل سازی بر روی الگوی مشارکتی فراگیران زبان انگلیسی، در جلسه پنجم، نحوه انجام تعامل با هدف آموزش چگونگی برقراری تعامل مناسب برای زبان آموزان در کلاس یه صورت زنده اجرا شد. تحلیل و مطالعه داده های ضبط شده از عملکرد این زبان آموز در جلسات قبل و بعد از مدلسازی نشان میدهد که ارایه مدل منجر به افزایش کیفیت الگوی تعاملی وی و سایر یادگیرندگان شده است. این مطالعه ضمن نشان دادن اهمیت آموزش اصول تعامل، مدلسازی را به عنوان یک تکنیک آموزشی مفید در آموزش اصول تعامل برای آموزش زبان انگلیسی مورد تاکید قرار می دهد و آن را برای آموزش زبان آموزان در اجرای تعاملات معنادار توصیه می کند.

  • لاله ثریایی، مجید الهی شیروان، امید اکبری صفحات 81-99

    مفهوم سازی های اخیر انگیزه یادگیری زبان دوم ،تصورات هدفمحور زبان آموزان زبان مقصد را به عنوان ویژگی اصلی جریانهای انگیزشی جهت یافته در نظر گرفته اند.جریانهای انگیزشی جهت یافته دوره ای از انگیزه بالا و پایدار برای دستیابی به یک بینش شخصی مطلوب می باشد. مطالعه حاضر، یک مطالعه چند موردی را گزارش میدهد که به منظور بررسی عوامل موثر بر فرآیند تولید دیدگاه زبانآموزان در ایران بر اساس مدل دورنیه و کوبانیووا (2014)طراحی شده است. با در نظر گرفتن اینکه مفاهیم انگیزه و دیدگاه زبان آموزان دیگر به عنوان عوامل رفتاری خطی در نظر گرفته نمی شوند، بلکه به عنوان عواملی پویا و دایما در حال نوسان هستند، مطالعه حاضر یک رویکرد تحلیلی بوم شناختی را در رابطه با موضوع اتخاذ کرده است. این پژوهش با به کارگیری مدل اکوسیستم های لایه ای برونفنبرنر (1979 ،1993) که شامل چهار لایه میکروسیستم، مزوسیستم، اگزوسیستم و ماکروسیستم میباشد به برررسی ماهییت پویایی دیدگاه ها و انگیزه های زبان آموزان پرداخته است. شرکت کنندگان این پژوهش چهار دانشجو بودند و داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته، یادداشت ها و مشاهدات کالسی در یک دوره شش ماهه جمع آوری شد. یافته های این مطالعه وجود عوامل و قابلیت های اکوسیستمیک متفاوتی را در ظهور تصورات هدفمحور شرکتکنندگان نشان داد.آنها به عواملی نظیر انتظارات والدین و رفتار معلمان در لایه میکروسیستم، تجربیات پیشینه فراگیران در دبیرستان درلایه مزوسیستم، انواع آزمون ها و مطالب درلایه اگزوسیستم و روحیه رقابتی ایرانیان در لایه ماکروسیستم اشاره کردند.

  • مینا حسن زاده امینی، کورن گردا کروگر* صفحات 101-126

    در سرتاسر جهان، موانع مختلفی فراگیران انگلیسی به عنوان زبان خارجی را از توسعه مهارت های ارتباطی باز می دارند. در ایران نیز نگرانی هایی در این خصوص مطرح شده است. از جمله دو موضوع مهمی که از انبوه مطالب منتشر شده در مورد علل نتایج ضعیف یادگیری زبان انگلیسی در ایران پدیدار می شوند، می توان به نیاز معلم به بازاندیشی و استقلال اشاره کرد. تحقیقات علمی منتشر شده در خارج از بافت آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی، اهمیت این دو مفهوم به عنوان مولفه های ضروری یادگیری خودراهبر معلم به عنوان پیش نیاز تحول در آموزش را برجسته می سازند. تاکید مستمر بر روی این دو عنصر در متون مرتبط با آموزش زبان انگلیسی در ایران، انجام مطالعه مروری نظام مند فعلی با هدف تعیین رابطه احتمالی بین آنها و به ویژه نقش چنین رابطه ای در یادگیری خودراهبر معلمان زبان انگلیسی به منظور تغییر نتایج ضعیف یادگیری را موجب شده است. پژوهشگران حاضر با استفاده از معیارهای پذیرفته شده برای گزینش داده ها، ابتداء 1006 مقاله را شناسایی و، سپس، تعداد 43 مقاله را برای تجزیه و تحلیل انتخاب نمودند. شش موضوع مستخرج از تجزیه و تحلیل داده ها، قدرت رابطه بین استقلال معلم زبان انگلیسی، بازاندیشی معلم و یادگیری خودراهبر معلم را نشان می دهند. اگر هدف نقش آفرینان حوزه آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی، نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان، ایجاد تحول در عملکردهای آموزشی است، باید به دیدگاه های مطرح شده در متون حاضر پیرامون عواقب کم ارزش شمردن جایگاه استقلال و بازاندیشی معلم در دوره های آموزش معلم زبان انگلیسی توجه نمایند.

  • ملک ساپان، انیسا میده صفحات 127-144

    آموزش متمایز، به عنوان یک راهبرد آموزشی که بر دشواریهای رفع نیازها و توجه به ویژگیهای فردی در محیط های آموزشی فراگیر تمرکز دارد، اخیرا توجه زیادی را در حوزه آموزش به خود جلب کرده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات آموزش متمایز بر پیشرفت تحصیلی، انگیزه یادگیری و استقلال فراگیران زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی در یک مدرسه دولتی در شهر استانبول، ترکیه، انجام گردید. این مطالعه تالش کرد تا دیدگاه فراگیران و معلم آنها درباره استفاده از آموزش متمایز در تمرینهای کلاسی را بررسی نماید. بیست و چهار دانش آموز ثبت نام کننده در برنامه زبان انگلیسی پایه هشتم (سطح متوسطه) به همراه معلم انگلیسی خود در این مطالعه شرکت کردند. داده ها به صورت کمی و با استفاده از پرسشنامه انگیزه فراگیری زبان خارجی، آزمون های پیشرفت تحصیلی و پرسشنامه استقلال فراگیر و نیز به صورت کیفی از طریق مصاحبه با دانش آموزان و مجله بازاندیشی معلم جمع آوری شدند. یافته ها نشان داد که ادغام آموزش متمایز باعث افزایش سطح پیشرفت تحصیلی شرکت کنندگان و همچنین بهبود انگیزه و استقلال آنها می شود. فراگیران و معلم آنها آموزش متمایز را در یادگیری و تدریس زبان انگلیسی موثر و مفید دانستند. بر اساس این یافته ها، مطالعه حاضر پیشنهادات و نکات آموزشی درباره ادغام آموزش متمایز در کالس های زبان انگلیسی را ارایه می دهد.

|
  • Karim Sadeghi * Page 0
  • Muhammad Qureshi * Pages 1-17

    The current study investigated differences in lexical knowledge of Arabic learners whose age of onset (AO) of exposure to English medium instruction (EMI) was at the elementary, secondary, and tertiary educational levels. Ninety undergraduate students enrolled in a public university in the UAE took part in the study. Data collection involved a background questionnaire, a vocabulary size task, and a vocabulary depth task. Using the background questionnaire, the participants were separated into the early, middle, and late learners - those exposed to EMI in elementary, secondary, and tertiary levels, respectively. The results revealed a significant multivariate main effect for the AO to vocabulary knowledge. The post hoc analysis confirmed a significant effect for vocabulary size only; no such effects were observed for vocabulary depth. Theocratical, methodological, and pedagogical implications are discussed.

    Keywords: onset age of exposure, English medium instruction, vocabulary size, vocabulary depth, vocabulary knowledge
  • Dana Kristiawan *, Sandi Ferdiansyah, Michelle Picard Pages 19-36

    Digital Storytelling (DST) is a globally accepted approach in teaching English. However, in the Indonesian EFL context, little attention has been paid to DST as a pedagogical approach, particularly its potential to create a bridge between the students’ primary culture and that of English cultures. We report on how DST helped Indonesian junior-school students make meaning in English through a local culture-based DST narrative project. As part of a case study approach, we used various qualitative data collection methods, including focus group interviews, students' reflective journals, classroom observations, and the DST product itself. Finally, multimodal transcription and thematic content analysis were used to interpret the data. The study shows that the digital story is an effective tool to express the students' identity and make meaning through their local culture stories. Participating in these activities also increased student motivation. Working collaboratively in a group helped them to make meaning and focus on topics that resonated with them personally, reduced stress, and allowed them to focus on communication. Drawing on their local culture also assisted to build a bridge between the familiar lexical content and terminology and the less familiar English cultural content and vocabulary, resulting in enhanced engagement and achievement in English. Practically, the DST project-based learning assisted EFL teachers to integrate authentic and communicative learning experiences into a packed curriculum.

    Keywords: digital storytelling, local culture, project-based learning, identity, vocabulary development
  • Julia Kuzmenkova *, Maria Erykina Pages 37-55

    Contemporary EAP research and teaching academics constantly elaborate new and better methods and re-evaluate those in use to facilitate students’ academic growth. The article considers some options for teaching EAP to undergraduates highlighting the results of the experimental study conducted in the context of higher education in Russia and motivated by the researchers’ perceptions about university level students' difficulties in acquiring proficiency in academic English. The data for this paper comes from 192 undergraduates’ research project proposals. The approach offered is largely in line with traditions of the genre analysis and combines some novel features and conventional elements of the genre, product and process approaches. The innovations imply the use of recurring pattern phrases which are presented as sets of structural templates grouped in genre-based functional categories and organised around the framework of the project proposal.  The article analyses applicability and functionality of this complex methodology developed by the authors relying on criterion-referenced measurement of students’ writing performance by independent raters using analytic rating scales for assessment. The benefits of the methodology under discussion largely pertain to improvement in academic style and text organisation, and a learner-centred approach adopted helps students develop their own models for step-by-step writing project proposals. The findings of this study can have implications for EAP teaching practice in NNS educational settings.

    Keywords: academic writing, project proposal, recurring pattern phrases, genre analysis
  • Elham Rostami Darounkola, Baqer Yaqubi *, Fatemeh Khonamri Pages 57-79

    Although previous studies support using pair work in the language learning classroom, some have shown that getting L2 learners into pairs without raising their awareness about the global norms of collaboration will not necessarily create quality opportunities for interlanguage development. In this study, we investigated the contribution of teaching collaborative ground rules through peer modeling to a learner’s routine participatory patterns over time. Using a qualitative single case study methodology, we focused on one intermediate EFL learner interacting with different peers in pairs in an intact class. According to the syllabus of the course, learners had to pair up each session (9 sessions in total) with three different partners to do a narrative task. On the fifth session, a model performance with collaborative ground rules knitted into it was demonstrated to the class to find out how the provision of peer modeling would change the pair participatory patterns. Our analyses of the data from the learner’s audio-recorded performances prior and subsequent to the modeling session suggest that the provision of peer modeling has qualitatively expanded the learner’s interactive patterns in pair interaction. This study contributes to our understanding of collaborative tasks, and it also suggests that peer modeling could be used as a useful pedagogical technique for teaching learners how to collaborate meaningfully in dyadic interaction.

    Keywords: collaborative ground rules, pair work, peer modeling, participatory patterns
  • Laleh Sorayyaee, Majid Elahi Shirvan *, Omid Akbari Pages 81-99

    Recent conceptualizations of L2 motivation have regarded target language learners’ goal-directed visions as the core feature of directed motivational currents; that is, a period of intense and enduring motivation in pursuit of a favorable personal vision. This study reports on a multiple-case study designed to explore the effective factors on  language learners’ vision generation process in the context of Iran based on the framework developed by Dörnyei and Kubanyiova (2014). Taking into account that the notions of motivation and vision are no longer seen as stable individual difference factors, but as dynamic and continuously fluctuating ones, the present study takes an ecological analytical framework towards the issue applying Bronfenbrenner's (1979, 1993) nested ecosystems model, involving four layers of context as: microsystem, mesosystem, exosystem, and macrosystem. The participants of the study were four university students and the data were collected through semi-structured interviews, learning journals, and classroom observations during a period of six months. The results of the study revealed the existence of different eco-systemic agents and affordances in the emergence of the participants’ goal-directed visions. They were parents’ expectations and teachers’ behavior at the microsystem, learners’ background experiences at high school at the mesosystem, types of tests and materials at the exosystem and Iranians’ competitive spirit at the macrosystem.

    Keywords: ecological research, Directed Motivational Currents, goal-directed vision, nested ecosystems model
  • Mina Abdolhosseinzadeh Amini, Corne Kruger * Pages 101-126

    Globally various barriers hinder English as a Foreign Language (EFL) learners from developing English communicative competence. Concern in this regard is also raised in the context of Iran. Two themes that strongly emerge from the vast number of publications on the causes of poor EFL learning outcomes in Iran include the need for teacher reflectivity and teacher autonomy. Scholarly publications outside the context of EFL underline these two constructs as necessary components of teacher self-directed learning as a prerequisite for the transformation of education. The frequent focus on these two elements in the literature in the context of EFL in Iran has motivated a systematic literature review to determine how these publications point towards a possible relationship between these two elements, with a specific focus on the role such a relationship could play in self-directed learning by EFL teachers in order to change poor learning outcomes. Using commonly agreed criteria for inclusion into the data set, the two researchers perused an initial 1006 publications identified through a systematic review of the literature, after which 43 publications were selected for analysis. The 6 themes that emerged from the analysis strongly point to a relationship between EFL teacher autonomy, teacher reflectivity and teacher self-directed learning. Role players in EFL, not only in Iran but also globally, should pay heed to the voices raised in the literature concerning the consequences of under-valuing these constructs in EFL teacher preparation courses if the aim is to secure sustainable transformation of EFL practice.

    Keywords: teacher autonomy, EFL, self-directed learning (SDL), teacher reflectivity, teacher self-directed learning
  • Melek Sapan, Enisa Mede * Pages 127-144

    Differentiated Instruction (DI), as a single instructional technique that focuses on the challenges of meeting varied needs and qualities of learners in inclusive educational contexts, has recently attracted great attention in the field of education. The present study aims to explore the effects of differentiated instruction (DI) on foreign language achievement (FLA), foreign language motivation (FLM), and learner autonomy (LA) of English learners at a state school in Istanbul, Turkey. Additionally, the study attempts to explore how students and their teacher perceive the use of DI in English classrooms as well. The participants were 24 students and one teacher enrolled in the 8th grade (secondary level) English program at a state school in Istanbul, Turkey. The data were collected quantitatively using the Foreign Language Motivation Questionnaire, pre-and post-achievement tests, and the Learner Autonomy Scale. To complement the quantitative data, qualitative data were gathered from student interviews and teacher reflective journals. The findings demonstrated that incorporating DI enhanced the participants' overall FLA as well as FLM and LA.  Both students and their teacher perceived DI to be effective and useful while studying and teaching English. Based on the obtained findings, the study provides suggestions and pedagogical implications about incorporating DI in secondary-level English classrooms.

    Keywords: differentiated instruction, motivation, learner autonomy, language achievement, student perceptions, teacher reflections
  • Mehmet Taş * Pages 145-148

    Although it is generally defined as the verbal or written transfer of feelings and thoughts, there is no unanimity on a frame regarding the process, content, method, feature, meaning and importance of literature (Eagleton 1996, Hernadi 1978, Meyer 1997). In his definition of literature, Eagleton says that “literature we are told is vitally engaged with the living situations of men and women, it is concrete rather than abstract, displays life in all its rich variousness” (1996, p. 171). Literature has always been, and will continue to be, one of the universal denominators of human experience through which people may identify and communicate with one another, regardless of their professions, life ambitions, geographical and cultural regions, or personal situations. It enables one to dream, to fictionalize the future through combining the past with the current time. Literature also provides us with insights into the past eras, the origins of our society and our current environment. In a nut shell, literature helps us to appreciate the richness of humanity's inheritance in ethnic and cultural diversity, because, it is a powerful tool for delving into the culture of a specific period, socioeconomic class, or social group.

    Keywords: teaching, secondary teachers
  • Ali Isik * Pages 149-152

    As assessment assumes a pivotal role in language education, the quest for the most valid, reliable, practical, and all in all, effective assessment has gained momentum (Kremmel & Harding, 2020).  This quest has led to the emergence of different types of testing techniques, one of which is the cloze test (Gellert & Elbro, 2013).  Rooted in his Ph.D. dissertation, Karim Sadeghi endeavors to provide a thorough treatment of the extent to which the cloze test can be employed as an appropriate and valid measure of reading comprehension in his recently published book Assessing Second Language Reading: Insights from Cloze Tests. The book comprises 10 chapters and offers an authoritative account of L2 reading and the cloze procedure before evaluating a range of cloze tests both quantitatively and qualitatively.

    Keywords: assessment, second language reading, cloze test
  • Neomy Storch, Seyed Yasin Yazdi-Amirkhiz * Pages 153-155

    Interfacing the domains of second language (L2) writing and assessment, Assessing Change in English Second Language Writing Performance authored by Khaled Barkaoui and Ali Hadidi purports to advance our understanding of the nature and outcome of instruction on L2 learners’ writing development over an extended period of time. In this succinct volume, the authors present a writing assessment model and then describe a study that set out to validate the proposed model. As L2 writing teachers and researchers, we are constantly faced with the choice of how best to assess learners’ writing development.  As such we were keen to review a book which provides a model that identifies and evaluates a number of different measures of writing dimensions.

    Keywords: assessment, second language writing